0

v3.0 Sisteminin ham kalıbına ait bir performans

Sisteme Genel Bakış

Yatay ve volatil piyasalarda işlem yapmaktan kaçan aynı zamanda vade geçişlerindeki gap ve gün içerisinde oluşan sert hareketlerde beklemede kalan bir sistem (BSOG). Trend takip sistemlerinin ruhuna uygun hareket edip, yataylardan elimizden geldiğince kaçıyoruz ve trendi takip ediyoruz.

(BSOG = Bir Sistemde Olması Gerekenler)




Optimizasyon

Parametrelerin sırtındaki yükü azaltıp sistemin geneline pay ettiğim için optimizasyona gerek duymadım. Optimizasyon yapsam da performansta büyük bir değişiklik görmeyecektik. Bu felsefenin backtest raporunda başarılı olduğunu gördükten sonra küçük optimizasyonlar yapılabilir.



MAXDD & Profit Factor

2 yıllık bir backtest raporunda %-7.30 MAXDD ve %5.57 Profit Factor harika bir veri. Bu veriler önemli fakat biz bu verilere bakarak sisteme iyi demiyoruz. Sistemin ana iskeleti iyi olduğu için bu veriler geliyor. Başka bir deyişle MAXDD ve Profit Factor bir sonuçtur. Nedenler iyi olduğu için sonuç iyi geliyor.





İşlem Sayısı

İşlem sayısı trade alışkanlıklarınıza ve riske ettiğiniz sermayeye göre değişiklik gösterir. İşlem sayısı beklentinizi oluştururken şunu da düşünmelisiniz.



20 tane robot çalıştıralım ve her robot 2 yılda toplam 50 adet işlem yapsın. (50*20 = 1000 AL İşlem Sayısı)



Alıyorsak satmamız gerekiyor. Sistemin sadece performansına bakacaksak sat işlem sayısı önemli değil ama gider kalemlerimizi de düşüneceksek sat işlem sayısını hesaba katmamız gerekiyor. Sonuçta 2000 tane işlemin hepsinde komisyon ödeyeceğiz ve makas farkı yiyeceğiz.

(1000*2 = 2000 Al-Sat Toplam İşlem Sayısı)



Bir yılda ortalama 250 iş günü var. İki yılın toplamındaki Al-Sat İşlem sayısından yola çıkarak günlük Al-Sat işlem sayısının ortalaması. (2000/(250*2) = 4 İşlem)



Bu rakamlar benim tarzıma göre ideal. Bu işte tek doğru yok, işlem sayısı az geldiyse sistemin üzerindeki baskıyı azaltıp sayıyı çoğaltırsınız. Önemli olan ne istediğinizi bilip sisteminizi bir üst akıl ile dengelemenizdir.



Özetle;

Sistem kurgulamak 2-3 tane indikatörü yan yana koymak değildir. Adı üzerine "SİSTEM". İçerisinde birçok bileşen barındırır. İyi bir sistem yapabilmek için bu bileşenleri nakış gibi işlemeniz gerekir. Bu işi bisiklet sürmek gibi düşünebilirsiniz. Bisiklet sürmeyi öğrenirken düşüyoruz, yaralanıyoruz ama sonunda öğreniyoruz. Algoritmik Trading’de böyledir. Bir kere işin mantığını öğrenip altın bileziği kolunuza takıyorsunuz ve zamanı gelince sadece bisikleti değiştiriyorsunuz.

 

Not: TepeSat ve DipAl yamaları henüz sisteme dahil edilmemiştir. Bu yamalarda devreye girdiğinde işlem sayısı ve kârlılık artacaktır.



 


Yorumlar

zx

zxrPXVksf

1 ay önce

FwaMkDsbPidJV

zx

zxrPXVksf

1 ay önce

FwaMkDsbPidJV

zx

zxrPXVksf

1 ay önce

FwaMkDsbPidJV

Yorum Yap

Blog Kategorileri

Son Yazılar

Merkez Bankası Başkanı İstifa Etti

3 Şub, 2024 / Algoritmik Trade

Hızlı ve Yavaş Sistem Farkları

12 Kas, 2023 / Algoritmik Trade